Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tidligere bibelskolestudent: – Vi studerte knapt

– Du må publisere dette før noen beslutning blir tatt og det er for sent. Det er på tide å stanse stipendene for studentene i de jødiske bibelskolene. Det ødelegger samfunnet vårt, sa en tidligere ultraortodoks mann til Yedioth Aharonoth søndag. Han har selv studert ved en av disse skolene i Jerusalem.
Yehoshua, som han kaller seg, ringte personlig til avisen for å fortelle sin historie og «advare» politikerne. Han hevder å ha vært «120 prosent ultraortodoks», men at dersom hans identitet blir avslørt «er det ute med meg». Sist uke truet ultraortodokse partier i Knesset med å stemme imot statsbudsjettet dersom finansdepartementet ikke klarer å finne plass til bibelskolestipendene. Da slo Yehoshua på tråden.
– Ikke gi de ultraortodokse politikerne det de vil ha. Nesten alle ultraortodokse studerer i dag på bibelskole. Hvorfor er det slik? Staten betaler, så hvorfor ikke? Om det ikke finnes økonomiske problemer for sektoren ønsker de ikke å arbeide.
Videre hevder kilden at innenfor flere av de ultraortodokse retningene risikerer man som familie å miste rettigheter og status dersom man begynner i arbeid. Yehoshua hevder at mange av studentene, de som ikke har de største evnene innen Talmud-studiene, kanskje bruker én time i døgnet eller mindre på dette.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart