Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ultraortodokse studenter enige: – Kutt stipendordningen

Ultraortodokse studenter ved de israelske høyskolene og universiteter oppfordret søndag sine brødre og søstre til å finne seg arbeid. Et nytt lovforslag vil snart behandles av regjeringen som gjør at jødiske bibelskolestudenter får stipend dersom de ikke arbeider og har tre barn eller mer. Denne ordningen har allerede eksistert i flere tiår, men har aldri vært grunnfestet i noe lovverk.
– De som krever at den ultraortodokse befolkningen må ut og arbeide gjør det med rette. Å oppnå en utdannelse og arbeide er mulig og burde bli oppfordret til. Vi må gi de ultraortodokse verktøy som hjelper dem å ta vare på seg selv og ikke være en byrde for samfunnet, sier Avraham Bitkin til Yedioth Aharonoth. Han er selv ultraortodoks og studerer til å bli sosialarbeider.
Bitkin vil verken anklage regjeringen eller det ultraortodokse samfunnet for utviklingen, men legger skylden på bibelskolelederne.
– Problemet er ikke statsminister Benjamin Netanyahu eller bibelskolestudentene. Studieprogrammet på bibelskolene har ingen retning. Du får plass på en bibelskole, men har ikke peiling på hva som kommer ut av det. Jeg gjennomførte alle studieprogrammene ved bibelskolene, men da jeg sluttet skjønte jeg at jeg måtte få meg et yrke så de ultraortodokses fattigdom ikke sprer seg til meg også, forklarer studenten.
Flere andre ultraortodokse studenter er også enige om at stipendet er en dårlig idé og at samfunnssektoren deres må stimuleres til å komme ut i arbeid.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart