Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel trekker seg ut av Ghajar

Onsdag godkjente den israelske regjeringen en ensidig militær tilbaketrekning fra nordlige deler av landsbyen Ghajar, som er delt mellom Israel og Libanon. Den sørlige delen av byen vil fortsatt være israelsk territorium. Israel gjennomfører tilbaketrekningen som en gest til FN, men de lokale innbyggerne er lite fornøyd. De tok til gatene for å protestere. Israel tok kontroll over Ghajar i 1967, men en senere FN-rapport satte grensen mot Libanon midt gjennom landsbyen. Ghajarene frykter nå at området deres skal "bli kuttet i to", med venner og slektninger på hver side av gjerdet. Da den israelske regjeringen godkjente tilbaketrekningen onsdag satte man ikke fast noen dato, nettopp av hensyn til landsbyboerne. Derfor ønsker man nå en dialog med UNIFIL-styrkene, som blant annet patruljerer grensene mellom Libanon og Israel. – Israel ønsker å bevare sikkerheten til de israelske statsborgerne og livsrytmen til innbyggerne i landsbyen, som har forblitt én udelelig enhet. Vi ønsker ikke at UNIFIL-styrkene skal patruljere de nordlige delene av landsbyen. Det ville i praksis ført til dens splittelse, heter det i en pressemelding. I 1981 tok innbyggerne i Ghajar imot israelsk statsborgerskap, men ser på seg selv som syrere.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart