Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Arabisk journalist: – Abbas’ byggestanskrav «meningsløst»

Generaldirektør i fjernsynskanalen Al-Arabiya, Abd Al-Rahman Al-Rashed, har kritisert PA-president Mahmoud Abbas i kraftige ordelag. I en artikkel i London-avisen al-Sharq al-Awsat hevder han Abbas’ insistering på at Israel må stanse byggingen i bosetningene, styrker statsminister Benjamin Netanyahus regjering. Han hevder til og med at dette er grunnen til at Demokratene tapte Kongress-valget i USA tidligere denne måneden. I artikkelen «Den palestinske presidentens gave» skriver han at PAs standpunkt hjelper Netanyahu å «flykte fra de forhandlingene han fryktet».
– I bytte mot 90 dagers byggestans gav Abbas Israel 20 jagerfly, 120 milliarder kroner og har oppmuntret jøder verden over til å donere penger til boligbygging på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, påstår journalisten.
– Hadde det ikke vært for kravene rundt byggestansen hadde kanskje aldri Israel oppnådd alt dette. Den palestinske siden ble et offer for illusjonen om at byggestans i bosetningene er fordelaktig, fortsetter han.
Al-Rashed mener Abbas og de palestinske myndighetene er skyld i den politiske krisen som USAs president Barack Obama nå er oppe i.
– Noe annet Abbas har oppnådd, er Demokratenes nederlag i det siste amerikanske valget. Partiet tapte støtten til de amerikanske jødene på grunn av det de kaller «Obamas ekstreme holdning til Israel». Og for hva? Ikke for å få tilbake Vestbredden, eller for å få tilbake det okkuperte Jerusalem. Selv ikke for å få returnert tusenvis av palestinske flyktninger til sine hjem. Hele kampanjen koker ned til denne insisteringen på byggestans i bosetningene.
Skal man ha en leksjon i «politisk sluhet», må man studere Netanyahu, mener generaldirektøren.
– Han har slått palestinerne uten forhandlinger eller bruk av èn eneste kule.
Al-Rashed anses for å være en politisk liberaler med stor innflytelse i den arabiske verden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart