Mossad anklaget for å stå bak opprør i Egypt

Formann for Egypts folkeforsamlings utenrikskomité, Mostafa El Feki, beskyldte torsdag den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad for å stå bak et opprør i landet mellom koptiske kristne og muslimer. Egypts sikkerhetsstyrker har måttet blande seg inn etter en rekke hendelser som har oppstått mellom gruppene. Blant annet ble èn mann drept og titalls andre såret da kopterne braket sammen med politiet onsdag i Kairo. Protestene skal ha oppstått fordi lokalmyndighetene trakk tilbake byggeløyvet for en ny bygning ved siden av en kirke i byen. – Det er nesten helt sikkert at Mossad er involvert i hendelsene. Staten står overfor farlige hendelser som ikke kunne lyktes uten ekstern innblanding med Israel i front, hevdet El Feki under et foredrag ved et universitet. Den koptiske minoriteten i Egypt blir diskriminert av det muslimske flertallet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart