Netanyahu vil ha Tamir Pardo som ny Mossad-sjef

Statsminister Benjamin Netanyahu har utpekt Tamir Pardo (bildet) som Meir Dagans etterfølger i etterretningsorganisasjonen Mossad. Utnevnelsen må formelt godkjennes av komiteen som vurderer ansettelser til lederstillinger i det offentlige. Pardo har gjort karriere i det israelske forsvaret og siden 30 år i Mossad. I sin ungdom tjenestegjorde han i kommandoavdelingen Sayeret Matkal, sammen med Netanyahus eldre bror Yoni Netanyahu. I Mossad var han nestleder og operasjonsansvarlig da han trakk seg foreløpig tilbake i år 2009. Også forsvarsminister Ehud Barak støtter utnevnelsen av Pardo. – Jeg har kjent Pardo i mange år, fra ulike operasjoner hvor vi samarbeidet. Pardo er en svært erfaren ekspert, og passer veldig godt i stillingen som Mossad-sjef, mener Barak. Ha’aretz-journalist Yossi Melman, som følger Mossad tett, tror utnevnelsen vil bli godt mottatt i organisasjonen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart