Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Haiangrep skaper ny blodløgn i Egypt

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En rekke haiangrep på mennesker utenfor den egyptiske turistbyen Sharm el-Sheik har ført til spekulasjoner over hva som forårsaker dette, melder Yedioth Aharonoth. Som vanlig, når de arabiske nabolandene har problemer, blir pekefingeren rettet mot Israel. I Egypt går ryktene om at den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad har utplassert haien for å skremme turister fra Egypt. Guvernør for Sinai, Mohamed Abdel Fadil Shousha, nekter å utelukke noe som helst, når etterforskningen over hendelsene nå starter. – Det som har blitt sagt om at Mossad kaster dødelige haier i sjøen for å ramme turismen i Egypt er ikke helt på viddene. Men det er nødt å bekreftes, skal han ha sagt. Det finnes langt mer sannsynlige forklaringer. – Denne haien i Sharm el-Sheikh er bestukket med sauekjøtt, for å lokke den inn mot land. Denne haiarten liker seg egentlig best langt til havs. Dessuten er haien primært fiskespiser, og spiser ikke pattedyr. Her har man altså vent haien til å spise denne typen mat, og lokka den inn til land, sier zoolog Petter Bøckman ved Naturhistorisk museum til Nrk.no. – Det er som å si «kjære hai, kom og spis oss», legger han til. – Hvis det er noen som skal spikres opp etter veggen her, så er det turistsjefen i Sharm el-Sheihk, mener Bøckman.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart