Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kristne i Israel får få barn

Ifølge Statistisk sentralbyrå i Israels siste beregninger er 80 prosent av Israels to prosent kristne innbyggere arabere. De fleste jødiske kristne som har immigrert til Israel kom med immigransjonsbølgen fra det tidligere Sovjetunionen på 1990-tallet. Nasaret er den byen med flest kristne arabere (22.300), fulgt av Haifa (13.700) og Jerusalem (11.500). Haifa er samtidig den byen som er hjemsted for flest ikke-arabiske kristne (3.400). Den årlige vekstraten i det kristne samfunnet er på én prosent, sammenliknet med jødenes 1,7 prosent og arabernes 2,6 prosent vekst. Rapporten viser også at de rundt 153.000 kristne menn som er bosatt i Israel gifter seg sent og får færre barn enn de jødiske og muslimske innbyggerne. Kristne menn gifter seg i snitt når de er 29,1 år gamle, mens jødisk-israelske menn gifter seg 27,6 år gamle og muslimene 25,6 år gamle. Kristne kvinner derimot, gifter seg tidligere enn jødiske og senere enn muslimske kvinner. Samtidig føder kristne kvinner i Israel 2,2 barn, mens deres jødiske motparter føder 2,9 barn. Flest barn føder imidlertid muslimske kvinner, som i snitt bærer fram 3,7 barn.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart