Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Vi ville aldri vurdert å ikke tjenestegjøre i IDF

En gruppe tenåringer i Arava-regionen i Sør-Israel har sendt et brev til Benjamin Netanyahu, hvor de ber statsministeren arbeide for soldat Gilad Shalits frigivelse fra Hamas’ fangenskap. Men de ønsker på ingen måte å bruke det som en unnskyldning for å ikke verve seg for IDF, understreker de.
– I kontrast til tidligere brev fra elever i videregående skole, ville vi aldri vurdert å ikke tjenestegjøre i IDF, skriver tenåringene.
Til nå har 300 personer undertegnet brevet, som har blitt forfattet ved She’etim videregående skole i Arava. Det var da elevene via skolen besøkte Israels store byer, og fikk komme innom Shalit-familiens protesttelt i Jerusalem, at de bestemte seg for å skrive.
– Vi vil verve oss til IDF for å forsvare staten og dens innbyggere […] Vi vil fullføre våre plikter på best mulig måte og gjøre dette i kjærlighet og fullstendig tro på vår stat og vår nasjon, dens verdier, idealer, institusjoner og innbyggere, heter det i brevet.
– Vi vil oppfordre dere, våre ledere om å høre på vår bønn og frigjøre Gilad Shalit fra fangenskap umiddelbart i navnet til de samme verdiene og idealene som vi ble oppdratt på, som jøder og israelere, heter det i brevet.
En av elevene bak initiativet, Ron Zur, sier det er det store antallet israelere som lurer seg unna militærtjenesten, som gjorde at de følte seg forpliktet til å skrive brevet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart