Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Herzog og Braverman brøt med regjeringen

Sosialminister Isaac Herzog (bildet) og minoritetsminister Avishay Braverman (begge Ap) trakk seg mandat fra statsminister Benjamin Netanyahus regjering. De oppfordrer samtidig resten av Arbeiderpartiets ministre å gjøre det samme.
Herzog var den første til å trekke seg. Han rettet kraftig kritikk mot forsvarsminister Ehud Barak under en pressekonferanse. Den tidligere Ap-lederen valgte sammen med fire andre utbrytere å forlate partiet kun få timer i forkant.
– Arbeiderpartiet, som dannet staten Israel, har blitt kvitt en stor byrde fra sine skuldre. Baraks karneval er over. Meg og mine venner setter nå i gang oppdraget med å stabilisere partiet igjen, forklarte han.
– Det som har skjedd i dag er ikke slutten på prosessen. Det er fortsettelsen. Jeg er glad for at Barak innså virkeligheten og gikk av fra Arbeiderpartiets lederskap. I dag kan vi se befolkningen i øynene og si det vi ønsker.
Nå håper Herzog å ta med seg partiet sitt ut i opposisjon og forsøke å gjenreise Ap som senest på 1990-tallet var Israels største parti.
– Det er på tide å slutte og lyve og bryte med denne regjeringen, som har skapt en stillstand (i forhandlingene med PA) og presset (utenriksminister) Avigdor Lieberman på oss. Jeg har gjort kjent at jeg slutter i regjeringen. Jeg har snakket med mine kollegaer og er sikker på at de vil gjøre det samme, ettersom de forstår virkeligheten veldig godt og ønsker å redde Arbeiderpartiet, sa Herzog.
Kort tid etter pressekonferansen fulgte Braverman etter med å offentliggjøre at også han trekker seg fra Netanyahus koalisjon. Det er ventet at industri-, handels- og arbeidsminister Benjamin Ben-Eliezer om få timer vil gjøre det samme.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart