Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

IDF: – Kvinne fra Bil’in døde av dårlig medisinsk behanding i Ramallah

I slutten av desember ble Israel fordømt etter at palestinske kilder anklaget IDF for å ha drept Abu Rahmah (36) fra landsbyen Bil’in på Vestbredden med tåregass. Kvinnen deltok i demonstrasjon mot sikkerhetsbarrieren, hevdet palestinerne. PA-president Mahmoud Abbas hevdet det var snakk om «en ny israelsk forbrytelse utført av okkupasjonshæren mot vår [palestinernes] hjelpeløse nasjon».
Helt fra første stund var det klart at det også var en annen versjon av saken. IDF satte derfor ned en granskningskomité. Onsdag leverte de sin rapport.
Komitéen har funnet ut at Rahmah døde av dårlig medisinsk behandling på sykehuset i Ramallah. Hun ble fraktet til sykehus etter å ha inhalert tåregass. Legene i Ramallah trodde Rahmah var blitt dårlig av fosforgjødsel og nervegass, og fikk derfor feil medisin.
Etterforskningen har også avdekket at Rahmah ikke deltok i selve demonstrasjonen i Bil’in, men var i nærheten av sitt eget hus.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart