Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

PA aksepterte at Israel skulle beholde jødiske bydeler i Øst-Jerusalem

Hemmelige dokumenter publisert av Al-Jazeera avslører at det palestinske forhandlingsteamet i 2008 gikk med på å gi opp store deler av Øst-Jerusalem i forhandlingene med Israel. Tusenvis av klassifiserte dokumenter som omhandler samtalene mellom partene de siste tjue årene, har blitt sluppet til den arabiske tv-stasjonen og den britiske avisen The Guardian av Wikileaks.
Ifølge flere dokumenter skal palestinerne ha sagt seg villige til å gi opp alle jødiske bydeler og boligområder i Jerusalem, bortsett fra Har Homa. I tillegg skal PA ha vært villige til å la Israel beholde de fire største bosetningene på Vestbredden, imot at PA fikk kontroll over ikke-utviklet israelsk territorium andre steder.
Partene skal ha vært enige om en rekke fundamentale spørsmål, ifølge dokumentene, men likevel ikke kommet til enighet.
– Israel skulle beholde 6,8 prosent av Vestbredden (de fire store bosetningene), imot å overgi 5,5 prosent av israelsk landområde til PA.
– Israel skulle absorbere 1.000 palestinske flyktninger i fem år.
Israel skulle anerkjenne palestinske flyktningers lidelser – men ikke ansvaret for dem – under Uavhengighetskrigen i 1948. Samtidig skulle PA anerkjenne jødenes lidelser i arabiske land.
Både daværende statsminister Ehud Olmert PAs sjefsforhandler Saeb Erekat benekter de siste medierapportene om forhandlingene. Olmerts kontor hevder det er «mange unøyaktigheter» i dokumentene.
De fleste opplysningene som nå kommer fra amerikanske dokumenter i Wikileaks, er tidligere gjengitt som lekkasjer i israelske medier.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart