Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

PA aksepterte at Israel skulle beholde jødiske bydeler i Øst-Jerusalem

Hemmelige dokumenter publisert av Al-Jazeera avslører at det palestinske forhandlingsteamet i 2008 gikk med på å gi opp store deler av Øst-Jerusalem i forhandlingene med Israel. Tusenvis av klassifiserte dokumenter som omhandler samtalene mellom partene de siste tjue årene, har blitt sluppet til den arabiske tv-stasjonen og den britiske avisen The Guardian av Wikileaks.
Ifølge flere dokumenter skal palestinerne ha sagt seg villige til å gi opp alle jødiske bydeler og boligområder i Jerusalem, bortsett fra Har Homa. I tillegg skal PA ha vært villige til å la Israel beholde de fire største bosetningene på Vestbredden, imot at PA fikk kontroll over ikke-utviklet israelsk territorium andre steder.
Partene skal ha vært enige om en rekke fundamentale spørsmål, ifølge dokumentene, men likevel ikke kommet til enighet.
– Israel skulle beholde 6,8 prosent av Vestbredden (de fire store bosetningene), imot å overgi 5,5 prosent av israelsk landområde til PA.
– Israel skulle absorbere 1.000 palestinske flyktninger i fem år.
Israel skulle anerkjenne palestinske flyktningers lidelser – men ikke ansvaret for dem – under Uavhengighetskrigen i 1948. Samtidig skulle PA anerkjenne jødenes lidelser i arabiske land.
Både daværende statsminister Ehud Olmert PAs sjefsforhandler Saeb Erekat benekter de siste medierapportene om forhandlingene. Olmerts kontor hevder det er «mange unøyaktigheter» i dokumentene.
De fleste opplysningene som nå kommer fra amerikanske dokumenter i Wikileaks, er tidligere gjengitt som lekkasjer i israelske medier.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart