Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Vi vet at Netanyahu ikke får sove nå

26 år gamle Mohammed Salama i Kairo snakket onsdag om sitt og andre egypteres ønske om å rive fredsavtalen med Israel i filler.
– Dette er mitt land og det er min leder. Jeg vil ikke at han skal bry seg om Israel, kun bry seg om mitt land, forklarer Salama overforJerusalem Post.
Hans kamerat Hazan Ahmed, 29 år, sier han ikke føler at Egypt er skikkelig fri fra den israelske okkupasjonen av Sinai.
– Den egyptiske hæren kan ikke gå inn på Sinai. Vi føler at det fortsatt er Israel. Det er israelere der hele tiden. Og når vi reiser der må vi stoppe ved sjekkpunkter hele tiden og får beskjed om å reise tilbake. Vi føler ikke at Sinai er egyptisk, hevder Ahmed.
– Vi må gjøre om på fredsavtalen [med Israel]. Når Mubarak forsvinner, vet vi at uansett hvem som kommer etter vil avtalen blir reformulert, sier han.
33 år gamle Cairene Muhammed Gadi uttrykker det samme, med sin plakat med bilder av Mubarak med en David-stjerne over seg.
– Vi ønsker ikke å ta ordre fra Israel lengre. Vi vil bevare freden, men vi vil ikke la Israel eller noe annet land fortelle oss hva vi skal gjøre lengre. Vi trenger ikke få ordrer fra verden, mener Gadi.
Enda mer kritisk til Israel uttrykker Abdel Aziz, 27 år, seg.
– Alle egyptere hater Israel. Kun [tidligere president Awdat] Sadat ønsket Camp David (fredsavtalen undertegnet i 1979 med Israel). Vi ønsker at Israel skal være rasende over hva som skjer her. Og vi vet at Netanyahu ikke får sove om nettene nå. Vi vet at med forandringen her, vil det ikke lenger være noen fred med Israel. Det vil ikke bli noen krig, men jeg tror ikke det vil være noen israelsk ambassade i Egypt lenger. Vi vil kun opprettholde minimale relasjoner, påstår han.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart