Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Tyrkisk granskning: – Israel brøt internasjonal lov


Tyrkiske myndigheters granskning av Mavi Marmara-bordingen i mai 2010 kommer til en annen konklusjon enn den israelske granskningen. De mener Israels operasjon var et grovt brudd på internasjonal lov.
Fredag i forrige uke publiserte Tyrkia en del detaljer fra sin rapport, som er overlevert til FN-panelet som undersøker hendelsen. Tyrkerne mener israelske soldater brukte overdreven, disproporsjonal og vilkårlig makt mot ubevæpnede sivile. Granskningskomiteen konkluderer med at operasjonen var et grovt brudd på internasjonal lov.
Videre hevder rapporten at Israel skjøt på passasjerene fra helikoptre, og at minst to aktivister ble drept selv før soldatene kom ombord. Fem av ofrene skal ha blitt skutt på kloss hold, ifølge rapporten.
Israel har på sin side insistert på at soldatene handlet i selvforsvar. IDF har publisert videobilder fra Mavi Marmara-båtens egne sikkerhetskameraer, som viser at terrorister om bord angrep marinesoldatene først.
Slagvåpnene disse personene brukte mot soldatene og måten kampene var organisert på, tyder på at angrepet var nøye planlagt på forhånd.
En israelsk undersøkelse av saken, gjennomført av Turkel-kommisjonen, frikjente militæret på alle punkter. De israelske soldatene handlet i selvforsvar. Man konkluderte også med at IDFs opprettholdelse av sjøblokaden av Gaza-stripen er forsvarlig etter internasjonal lov.
Utenriksdepartementets pressetalsmann Yigal Palmor sier til Ha’aretz at han ikke kan kommentere den tyrkiske rapporten, fordi han ikke har lest den. Men han forklarer at Israel har overlevert sin egen rapport til FN og er spent på å se hvilke lærdommer som kan trekkes ut av hendelsen, så det ikke skjer igjen.
Bakgrunn: Temaside om sjøblokaden av Hamas-regimet


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart