Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Norsk Ap nekter å utestenge Holocaust-fornektende politiker

Æ vet det ikke skjedde. Derimot utryddelsene jødene utførte i Russland i 2. verdenskrig hører vi ingenting om. Der var det over 30 millioner som ble drept i gulagene, men det eneste vi har fått i historiebøkene er 6 millioner som ble drept i leirer som Auschwitz, Birkenau og Buschenwald, skriver sametingspolitiker for Arbeiderpartiet, Anders Mathisen, på sin Facebook-side for få dager siden.
– Gjør man i dag undersøkelser så har det aldri eksistert massegraver og heller ikke gasskamre tåler å bli undersøkt av kritiske journalister, påstår han.
Overfor avisen Finnmarken sier Mathisen at han står inne for det han skrev.
– Ja, det gjør jeg. Det finnes nemlig ikke bevist at det eksisterte gasskamre og massegraver i konsentrasjonsleirene, sier Ap-mannen.
– Til og med anerkjente Holocaust-historikere har innrømmet at det ikke kan bevises, hevder Mathisen, som sier han har studert temaet nøye.
– Den som orker å bevise at jeg tar feil, er hjertelig velkommen. Jeg er for å undersøke ting i stedet for bare å akseptere det som står i historiebøkene, påstår han.
Til NTB sier Aps assisterende partisekretær, Odd Erik Stende, at partiledelsen tar avstand fra uttalelsene.
– Vi tar skarp avstand fra Mathisens uttalelser. De står fjernt fra Arbeiderpartiets verdier og er både historieløse og respektløse, sier Stende.
Men partiet nekter å utestenge Mathisen. Det får være opp til 32-åringen selv å vurdere om han vil forlate Ap, forklarer Stende.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart