Israelske forretningsmenn dømt for bestikkelser i Georgia

En domstol i Tblisi har dømt de israelske forretningsmennene Ron Fuchs og Zeev Frenkel til henholdsvis sju og seks års fengsel. Samtidig må de betale bøter på 1,6 millioner og 650.000 kroner.
De to mennene ble arrestert i Georgia i oktober, mistenkt for å ha tilbudt visefinansminister Avtandil Kharadze 38,6 millioner i bestikkelser. Arrestasjonen skjedde under et møte med Kharadze.
Kilder som står Fuchs og Frenkel nær, hevder de er ofre for et justismord, ment å skulle hjelpe myndighetene slik at de slipper og betale en regning til selskapet deres datert fra 2004. En av kildene sier arrestasjonene var «iscenesatt etter at de ble invitert til ministerens kontor».
– De ble «arrestert» flere ganger, slik at media kunne få autentiske bilder, hevder vedkommende.
– De ble lurt. Georgierne gav sin garanti på at ingenting ville ramme dem dersom de returnerte til Georgia. De ble lurt på svært manipulativt vis. Dette er måten et svært spesielt regime arbeider.
Frenkels datter, Iris, sier familiene er «sjokkert …. men likevel ikke overrasket» over den strenge dommen. Nå er den største bekymringen deres under hvilke forhold hennes far og Fuchs blir fengslet under.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart