PLO saksøkt for 16,5 milliarder etter terrorangrep

En dommer i New York har bestemt at han har myndighet til å dømme i en rettssak mot PLO. Det er ofre fra ulike terroraksjoner i Jerusalem som saksøker den palestinske frigjøringsorganisasjonen, rapporterer nyhetsbyrået Associated Press.
George Daniels på Manhattan sier hans beslutning er basert på det faktum at PLO har hatt ulike kontorer i Washington og New York i de tre årene bombeangrepene fant sted. Det gjør at organisasjonen har en tilstrekkelig tilknytning til USA, til at de kan saksøkes i landet.
Saksøkingen ble levert allerede i 2004. Ofrene krever en erstatning på til sammen 16,5 milliarder kroner for angrep som fant sted mellom januar 2001 og februar 2004. Til sammen ble 33 mennesker drept og flere hundre såret i de aktuelle angrepene. Mange av dem var amerikanske statsborgere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart