Iranere og israelere samarbeider i Japan

Et israelsk team på tolv personer som arbeider med å identifisere ofre etter katastrofene i Japan, samarbeider nå med en delegasjon fra Iran i byen Kamaishi. Dette er en by som har blitt svært hardt rammet av både tsunamien og jordskjelvet. Delegasjonsleder Yehuda Meshi-Zahav forteller at de samarbeider godt med sine iranske «venner.»
– Vi tok hverandre i hendene og ble straks venner. På et tidspunkt satte de opp en stand hvor de ønsket å dele ut mat og medisiner til de lokale. Vi ble med. Og der stod vi, side om side, mens vi delte ut mat og medisiner. De fjernet det iranske flagget og vi fjernet vårt israelske flagg.
Iranerne skal ha sagt til israelerne:
– Dere vet at vi er i slekt. Krigene og konfliktene er mellom lederne, men mellom folkene burde det være fred. Vi må ikke glemme at vi stod nær hverandre en gang.
Men Yehuda Meshi-Zahav innrømmer at de var skeptiske.
– Vi var mistenkelige overfor dem. Vi nølte litt, fordi de klemte oss alt for mye, forklarer han.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart