Israel ber FN stanse Gaza-flåte

Det israelske utenriksdepartementet forsøker å få vennligsinnede land til å stanse den internasjonale konvoien som er planlagt til Gaza-stripen i sommer. Rundt 1.000 mennesker er ventet å være med på en «hjelpesendingsflåte» som vil bestå av over 20 skip i ulike størrelser.
Ifølge Ha’aretz forsøker regjeringen nå å få myndighetene i landene hvor skipene skal seile fra, å fraråde sine borgere deltakelse. I tillegg har israelske toppdiplomater henvendt seg til FNs generalsekretær Ban Ki-moon for å be ham motarbeide tiltaket.
Også Mavi Marmara-skipet skal etter planen være en del av konvoien. Ni aktivister mistet livet ombord på Mavi Marmara da de gjorde voldelig motstand mot israelske soldater i mai ifjor. Noe slikt kan gjerne gjenta seg dersom aktivistene i den nye konvoien gjør voldelig motstand som sist, sier kilder i IDF.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart