IDF vil etterforske alle sivile dødsfall på Vestbredden

De israelske forsvarsstyrkene vil innføre nye retningslinjer som vil kreve at militærpolitiet straks starter etterforskning dersom sivile palestinere på Vestbredden blir skutt og drept av IDF-soldater i tilfeller hvor «operasjonen ikke klart er en kampsituasjon». Hittil er etterforskning eventuelt blitt startet først etter at en militærfaglig granskning har funnet sted, skriver Amos Harel iHa’aretz.
De nye retningslinjene blir innført fordi sikkerhetssituasjonen på Vestbredden nå er mye bedre enn i tidligere år, og på grunn av internasjonalt press. Detaljene i de nye retningslinjene vil bli drøftet med Turkel-komitéen i neste uke.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart