Israelere i sør tilbrakte natten i tilfluktsrom

Den ensidige «våpenhvilen» som Hamas erklærte fra torsdag kveld, visste seg å ikke vare lenge. Israel ble angrepet med over 50 granater og raketter i løpet av fredag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.
I de tidlige morgentimene lørdag fortsatte bombardementet. Omkring klokken 03.45 lokal tid, gikk luftvernsirenene i store deler av Sør-Israel, inkludert byene Ashdod, Beersheba, Ashkelon, Kiryat Gat, Kiryat Malachi, Gedera, Ofakim og Gan Yavne. Kort tid senere eksploderte flere Grad-raketter i åpne områder nord for Ashdod og Nitsanim.

Irondome-systemet har stanset flere raketter som var på vei både mot Ashkelon, Beersheba og Ofakim i løpet av natten. Irondome stanset også flere raketter fredag. Forsvarssystemet prioriterer å stanse raketter som ser ut til å være på vei mot sivile mål, eller vitale militære installasjoner, som for eksempel flyplasser.
Innbyggere i de rakettutsatte områdene tilbrakte natten i tilfluktsrom eller i andre beskyttede rom, skriver Ha’aretz.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart