54 prosent av amerikanerne avviser palestinsk stat uten fredsavtale med Israel

Gruppen The Israel Project publiserte mandag en nye meningsmåling utført blant amerikanske velgere. 54 prosent mener USA ikke bør anerkjenne en palestinsk stat dersom ikke en fredsavtale med Israel er på plass. Ledere både fra demokratene og republikanerne har sagt det samme.
– De tøffe spørsmålene mellom israelere og palestinere kan bare løses i direkte forhandlinger mellom partene, ikke i New York, sa USAs FN-ambassadør Susan Rice denne uken.
– Mange amerikanere føler at problemet ikke er en strid om landområder, men heller en hatkultur som oppmuntrer unge palestinere til å gjennomføre terrorhandlinger mot sivile israelere. De ser ikke hvordan en innholdsløs, palestinsk statserklæring kan gi fred før dette hatet tar slutt, sier Jennifer Laszlo Mizrahi, som er leder for The Israel Project.
61 prosent av de amerikanske velgerne mener Israel gjør en innsats for å få fred. 53 prosent mener palestinerne gjør «ingen» eller «ikke særlig» innsats.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart