Jeg håper palestinerne starter en intifada

Jeg håper at palestinerne setter i gang en populær motstandskamp, én som er politisk og strategisk, som den første intifadaen, sa Knesset-medlem Hanin Zoabi fra det arabiske Balad-partiet onsdag. I et intervju med tyrkiske Mynet sammenliknet hun de to palestinske intifadaene.
– Den andre intifadaen var så mye mer voldelig. Tahrir plass (i Kairo) burde være arabiske ungdommers nye modell. Jeg ønsker å se at de setter i gang en populær motstandskamp mot okkupasjonen, fordi okkupanter kan ikke bli forventet å leve normale liv, uttalte Zoabi.
Når det gjelder hendelsen fra helgen, da en israelsk skolebuss ble bombet av en palestinsk rakett, hevdet hun at ingen «burde være overrasket over slike ting» på grunn av okkupasjonen av Gaza.
Slik retorikk fra politiske ledere blant araberne med israelsk statsborgerskap, som viser forståelse for Hamas og oppfordrer til motstandskamp, blir oppfattet svært provoserende blant store deler av det jødiske flertallet i Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart