Fantastisk etterretningssamarbeid i Itamar-etterforskning

Etterretningsorganisasjonene satt uten klare ledespor etter massakren av fem medlemmer av Fogel-familien i bosetningen Itamar på Vestbredden i mars. Men et fantastisk samarbeid mellom de ulike sikkerhetstjenestene førte til at de to drapsmennene ble arrestert, skriver journalist Ron Ben-Yishai i Yedioth Aharonoth.
Allerede klokken 01:00, én time etter massakren av Fogel-familien, var etterforskningen i gang. En sporfinner i IDF fant tegn som tydet på at drapsmennene klatret over gjerdet. Han fulgte sporene som drapsmennene etterlot seg helt til én av gatene i den palestinske landsbyen Awarta. Terroristene hadde dessuten selv etterlatt noen indikasjoner på hvem de var som gjorde det lettere for etterretningstjenestene å identifisere dem.
Da det ble klart at drapsmennene befant seg i Awarta arresterte IDF hundrevis av personer, i en landsby bestående av rundt 8.000 innbyggere. De ble avhørt av hæren, samt i mange tilfeller også av Shin Bet. Denne taktikken gav dem flere ledetråder, noe som gjorde at listen med mistenkte ble stadig kortere.
Eliteenheten Duvdevan i IDF begynte da å gjennomføre hemmelige arrestasjoner, som gav enda mer informasjon. En av drapsmennene ble tidlig avhørt, men sa ingenting før ny informasjon pekte mot ham selv. Presset som ble lagt på lokalbefolkningen ved hærens tilstedeværelse og de hyppige arrestasjonene, førte til slutt til at de skyldige ble funnet.
Selv om drapsmennene tilhørte Populær motstandsfront tror israelerne at terrorangrepet ble gjennomført på eget initiativ. Men andre medlemmer av denne bevegelsen forsøkte å hjelpe de skyldige da det ble klart at de var mistenkt.
Når man tar med i betraktningen at etterretningstjenestene satt uten informasjon etter angrepet, bør man hylle deres raske etterforskning av drapet, mener Ben-Yishai.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart