Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

En israeler drept ved Josefs grav i Nablus

En gruppe på 15 religiøse jøder ble beskutt da de skulle forlate Josefs grav i Nablus på Vestbredden etter en bønnesamling tidlig søndag morgen. Den unge firebarnsfaren Ben-Joseph Livnat ble drept og fem personer skadet, minst én av dem alvorlig. Ben-Joseph er nevøen til forsknings- og kulturminister Limor Livnat.
Ifølge foreløpige meldinger i israelske medier, var det palestinske sikkerhetsstyrker som skjøt mot bønnegruppen fra Breslev hassidim-bevegelsen. Rundt klokken seks lokal tid, ble gruppen møtt av et regn av kuler fra en palestinsk jeep. Ildgivningen skal ha fortsatt også etter at bønnegruppen prøvde å trekke seg tilbake i tre kjøretøy.
– De palestinske politimennene skjøt mot oss og ropte [det islamistiske kampropet] «Allahu Akbar». Det var forferdelig, de skjøt for å drepe, sier en av medlemmene i bønnegruppen til Yedioth Aharonoth.
Jabril al Bahri, PA-guvernøren i Nablus, sier skytingen var en «sikkerhetshendelse», og ikke et terrorangrep. Han hevder bønnegruppen hadde vekket mistanke fordi de ikke koordinerte besøket med de palestinske myndighetene. Guvernøren nekter å bekrefte at palestinske sikkerhetsstyrker stod bak skytingen.
Gershon Mesika, som leder regionrådet for jødene i Samaria, sier denne gruppen religiøse jøder prøver å ta seg ulovlig inn til Josefs grav nesten hver måned.
– Det palestinske politiet er kjent med dette, og skulle ikke ha noen grunn til å skyte mot dem, sier Mesika til Hærens Radio.
IDF arrangerer en offisiell pilegrimstur til Josefs grav én gang i måneden. Den siste var for to uker siden. Jødene har svært dårlig erfaring med hvordan palestinerne behandler deres hellige steder.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart