Hamas og Fatah avviser Obamas fredsplan

Både Hamas og de Fatah-kontrollerte palestinske selvstyremyndighetene avviser president Barack Obamas fredsplan, først og fremst fordi den krever at palestinerne gir opp «rett til å vende tilbake» til eiendommer i Israel for 1948-flyktningene og deres etterkommere.
New York Times kom med lekkasjer om Obamas fredsplan i forrige uke. Den skal visstnok foreslå en palestinsk stat uten rett til å vende tilbake, Jerusalem som hovedstad for to stater og vekt på Israels sikkerhetsbehov.
– PA avviser ethvert fredsinitiativ som krever at palestinerne gir opp retten til å vende tilbake, sier Nabil Sha’ath, en av de framstående palestinske forhandlerne.
– Retten til å vende tilbake er en lovlig og hellig rett som ingen kan gi opp, sier Hamas-regjeringen på Gaza-stripen i en uttalelse.
Dersom kravet om «rett til å vende tilbake» skulle bli innfridd, vil det bety slutten på Israel som en stat med jødisk flertall. Ingen andre sammenlignbare flyktninggrupper har noen rett til å vende tilbake.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart