Israel den ultimate alliansepartner

Israels ambassadør i Washington, Michael Oren, hevdet tirsdag at amerikanerne er mer avhengig av sin allierte i Midtøsten i dag enn noen gang tidligere. I en artikkel i magasinet Foreign Affairs lister han opp argumenter for hvorfor båndene mellom de to landene er så sterke. Oren skriver blant annet at Israel «deler Amerikas verdier, og reflekterer landsfedrenes ånd».
Israel «forbedrer amerikansk etterretning og forsvarskapasitet, samt tilbyr havner og treningsmuligheter for amerikanske styrker … [Israel] hjelper til med å sikre USAs grenser og redder amerikanske liv både på og utenfor slagmarken. Og en alliert stimulerer også den amerikanske økonomien og skaper nye arbeidsplasser gjennom handel og teknologisk innovasjon.»
– Få land passer inn i denne beskrivelsen, men Israel er definitivt en av dem, skriver ambassadøren.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart