Hamas ber PLO trekke «anerkjennelse av Israel»

Ismail Haniyeh, som er statsminister for Hamas-regimet på Gaza-stripen, krever at PLO trekker sin anerkjennelse av Israel.
– Deres [Israels] nærvær på vårt land er ulovlig og kan ikke anerkjennes, sa Hamas-lederen fredag. Han understreket også at den midlertidige samlingsregjeringen ikke vil gå i noen forhandlinger med Israel, og at Hamas ikke har noen planer om å anerkjenne den jødiske staten.
I 1993 skrev Yasser Arafat at PLO «anerkjenner staten Israels rett til å eksistere i fred og sikkerhet». For Arafats del viste dette seg å være tomme ord. Helt til sin død stod han fast på kravet om å flytte millioner av palestinere inn i selve staten Israel, og dermed gjøre Israel til en arabisk stat. Arafat var også øverst ansvarlig for krigen som palestinske grupper trappet opp fra høsten 2000.
Det er fortsatt slik at topplederne i de palestinske selvstyremyndighetene, også de som blir regnet for å være «moderate», avviser å anerkjenne Israel som en stat med jødisk flertall. Les mer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart