Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel minnes Holocaust-ofrene

Klokken 10.00 lokal tid mandag stanset hele Israel i to minutter da sirener lød landet over. Slik minnes den lille nasjonen hvert år de seks millioner jødene som ble ofre for nazistenes Holocaust. Som hvert år ble det også lagt ned blomster på minnesmerker ved Yad Vashem-museet. På Knesset ble ofrenes navn lest opp høyt for representantene, også det en fast seremoni. I innledningen av markeringen i nasjonalforsamlingen ble seks lys tent av Holocaust-overlevende. Begge Israels sjefsrabbinere bidro med høytlesning fra hellige skrifter underveis.
Statsminister Benjamin Netanyahu og president Shimon Peres leste begge opp navnene til sine familiemedlemmer som ble drept under Den andre verdenskrig.
Forsvarsminister Ehud Barak sa under sin tale i Knesset at «IDF står til tjeneste for det jødiske folk og de vil sørge for at dette ikke skjer igjen».
– Forsvarsstyrkene er vårt evige svar på Holocaust. De er ofrenes hevn og de levendes trøst – de er vårt største håp, sa han.
Netanyahu sammenliknet nazismen med truslene Israel i dag står overfor fra Iran, Hamas og Hizbollah.
– Vi må ikke grave hodene våre i sanden og avvise truslene gjennom å latterliggjøre dem. Har verden lært dette? Jeg har mine tvil. Har vi? Jeg tror det, forklarte han.
– Verden burde forstå at når Israels folk og IDF sier «aldri igjen», mener vi hvert ord, understreket statsministeren.
De Holocaust-overlevende i Israel er en vanskeligstilt samfunnsgruppe, fordi mange av dem har vært uføre hele sitt liv. Mange har svært vonde erfaringer fra Den andre verdenskrig og kan lide av psykiske og fysiske skader. Av de 208.000 israelerne som fortsatt lever og som overlevde tyskernes grusomheter er 60.000 under fattigdomsgrensen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart