Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Tom Segev er ikke imponert over Demjanuk-dom

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

John Demjanjuk (91) ble denne uken dømt til fem års fengsel for medvirkning til drap på 28.060 fanger i Sobibor-leiren under andre verdenskrig. Det betyr en fengselsstraff på 1 time og 31 minutt for hvert offer, påpeker Tom Segev i Ha’aretz.
Historikeren synes det ville være «noe grotesk» å dømme en 91 år gammel mann til livstid, men det ville i hvert fall fått fram tydeligere de moralske og pedagogiske sider ved dommen.
Etter andre verdenskrig er kun 6.500 personer dømt for krigsforbrytelser i tysk rett, og kun noen få av dem for medvirkning til drap på jøder. De fleste av dem ble gitt relativt korte dommer, og mange av dem sonet ikke en gang disse fullt ut.
Domstolen i München avgjorde at den hadde rett til å dømme Demjanjuk, selv om verken han eller hans ofre var tyske statsborgere. Dette er viktig, da det var de samme argumenter Israel brukte da nazilederen Adolf Eichmann ble dømt til døden, selv om Israel ikke var opprettet under Holocaust-perioden.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart