Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu til Kongressen: – Jerusalem skal aldri deles

Tirsdag kveld amerikansk tid talte Benjamin Netanyahu til den amerikanske Kongressen. Israels statsminister mottok langvarig stående applaus da han entret talerstolen, og deretter ca. 25 ganger i løpet av 46 minutt.
Netanyahu oppfordret PA-president Mahmoud Abbas til å bryte samarbeidsavtalen med Hamas og skape fred med Israel. Netanyahu forsikret også om at Israel vil trekke seg tilbake fra enkelte bosetninger dersom en fredsavtale kommer på plass.
Da han gikk opp på podiet fikk han stående applaus fra kongressrepresentantene.
– Jeg er svært rørt av deres varme velkomst og beæret over at dere har gitt meg muligheten til å snakke for Kongressen for andre gang, sa Netanyahu.
– Jeg er villig til å inngå smertefulle kompromisser for å oppnå fred. Som leder er det mitt ansvar å lede folket mitt mot fred. Men det blir ikke lett. For skal en genuin fred finne sted, blir vi nødt til å gi opp deler av våre forfedres jødiske hjemland, erklærte statsministeren.
– Vi vil være sjenerøse når det gjelder størrelsen på den palestinske staten, men som Obama sa vil grensen bli annerledes enn den fra 1948. Israel vil ikke returnere til 1967-grensen, la han til.
Likud-lederen snakket direkte til Abbas i sin tale.
– Riv i stykker pakten din med Hamas, sett deg ned og forhandle med oss. Skap fred med den jødiske staten. Dersom du gjør det lover jeg deg: Israel vil ikke bli det siste landet som ønsker en palestinsk stat velkommen, det vil bli den første.
Netanyahu gjorde deg klart i talen at Jerusalem aldri skal deles, men forbli samlet som hovedstad i Israel. Se hele talen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart