Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Netanyahu til Kongressen: – Jerusalem skal aldri deles

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Tirsdag kveld amerikansk tid talte Benjamin Netanyahu til den amerikanske Kongressen. Israels statsminister mottok langvarig stående applaus da han entret talerstolen, og deretter ca. 25 ganger i løpet av 46 minutt.
Netanyahu oppfordret PA-president Mahmoud Abbas til å bryte samarbeidsavtalen med Hamas og skape fred med Israel. Netanyahu forsikret også om at Israel vil trekke seg tilbake fra enkelte bosetninger dersom en fredsavtale kommer på plass.
Da han gikk opp på podiet fikk han stående applaus fra kongressrepresentantene.
– Jeg er svært rørt av deres varme velkomst og beæret over at dere har gitt meg muligheten til å snakke for Kongressen for andre gang, sa Netanyahu.
– Jeg er villig til å inngå smertefulle kompromisser for å oppnå fred. Som leder er det mitt ansvar å lede folket mitt mot fred. Men det blir ikke lett. For skal en genuin fred finne sted, blir vi nødt til å gi opp deler av våre forfedres jødiske hjemland, erklærte statsministeren.
– Vi vil være sjenerøse når det gjelder størrelsen på den palestinske staten, men som Obama sa vil grensen bli annerledes enn den fra 1948. Israel vil ikke returnere til 1967-grensen, la han til.
Likud-lederen snakket direkte til Abbas i sin tale.
– Riv i stykker pakten din med Hamas, sett deg ned og forhandle med oss. Skap fred med den jødiske staten. Dersom du gjør det lover jeg deg: Israel vil ikke bli det siste landet som ønsker en palestinsk stat velkommen, det vil bli den første.
Netanyahu gjorde deg klart i talen at Jerusalem aldri skal deles, men forbli samlet som hovedstad i Israel. Se hele talen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart