Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Menneskerettighetsråd har lagt femårsplan for å «ta» Israel

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Fredag godkjente FNs generalforsamling Menneskerettighetsrådets langtidsagenda for de neste fem årene. Dermed blir Israel det eneste landet av FNs 192 medlemsstater, som i agendaen særskilt skal overvåkes for menneskerettighetsbrudd. Den samme agendaen overser imidlertid diktatorstater som Syria, Iran, Jemen, Libya og Butan, samt forfølgelsen av minoriteter i land som India, Kina, Indonesia, Somalia og Saudi Arabia.
Israel fremmet under generalforsamlingen en voteringssak, der de ba om å få fjernet paragrafen som spesifikt peker ut staten. USA, Canada og Palau var de eneste av medlemslandene som støttet Israel i saken, og agendaen ble godkjent med støtte fra 154 land.
Israels FN-ambassadør Ron Prosor er svært skuffet over utfallet.
– I disse dager, når Assad slakter ned sine egne innbyggere, Gaddafi dreper sine landsmenn og folk blir skutt ned i gatene i Jemen, dedikerer Menneskerettighetsrådet en egen klausul til spørsmålet om Israel og menneskerettigheter. Det er den ytterste frekkhet at diktaturstater fordømmer Israel, det eneste demokratiet i Midtøsten med et høyverdig rettssystem, sier Prosor.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart