Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Assad lover reformer

Under en tv-sendt tale mandag lovet Syrias president Bashar Assad å gjennomføre reformer og valg i landet. Han uttalte at det er «sabotører» som står bak opptøyene i landet, og hevdet de har hjelp «utenfra». Det er derfor viktig å skille mellom folks legitime krav og disse «sabotørene», hevdet han.
– Det kan ikke skje noen utvikling uten stabilitet og ingen reform så lenge det er vandalisme. Vi er nødt å isolere sabotørene, sa Assad.
Videre advarte han mot at landets økonomi kan ta skade dersom ikke demonstrasjonene snart stanser.
– Det farligste vi står overfor i den kommende tiden er svakheten eller faren for kollaps i den syriske økonomien, sa Assad.
Storbritannias utenriksminister William Hague sa mandag at Syrias leder må gjennomføre reformer, eller forsvinne fra makten.
– Jeg håper våre tyrkiske kolleger legger alt mulig press som er mulig å legge på Assad-regimet med en klar beskjed om at de vil miste sin legitimitet og at Assad må gjennomføre reformer eller gå av, sa Hague.
En talsmann for den tyrkiske regjeringen understreket senere på dagen at Damaskus har én uke på å begynne sin innføring av reformer. Skjer ikke det, vil det internasjonale samfunnet begynne å blande seg inn, advarte han.
Så langt har så mange som 1.300 sivile syriske demonstranter blitt drept av vold fra myndighetene, hevder menneskerettighetsorganisasjoner. 10.000 syrere har flyktet over grensen til Tyrkia.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart