Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Rabbiner Yaakov Yosef tatt inn til forhør

Rabbiner Yaakov Yosef ble stanset av politi i et lyskryss i Jerusalem søndag morgen, og tatt inn til et kort forhør. Han ble siden løslatt mot kausjon. Politiet mistenker Yosef for oppvigleri og rasisme, etter at han har uttrykt sin støtte til den kontroversielle boken Torat Hamelech (Kongens Torah). Torat Hamelech, utgitt i 2009, er skrevet av rabbiner Yitzhak Shapira fra Yitzhar-bosetningen. Den åpner blant annet for at jøder som forhåndstiltak i gitte omstendigheter i krigstid kan drepe ikke-jøder, ifølge Jerusalem Post.
Yaakov Yosef har tidligere blitt innkalt av politiet til forhør, men har nektet å møte opp. Yosef-familien mener en rabbiner ikke skal stilles til ansvar av politiet for hva han skriver eller mener om Torah.
– Dette er et forsøk på å trakassere rabbinere som tilhører høyresiden, sier Amram Yosef, sønn av den arresterte rabbineren. Han hevder venstreintellektuelle slipper lett unna når de bruker sterk og truende retorikk.
I ettermiddag er det planlagt en protestdemonstrasjon fra ultraortodokse mot politiets aksjon. Yaakov Yosef er sønn av rabbiner Ovadia Yosef, den åndelige lederen for Shas-bevegelsen. Shas er en av koalisjonspartiene i statsminister Benjamin Netanyahus regjering.
Mandag ble rabbiner Dov Lior fra Kiryat Arba-Hebron forhørt av politiet, også han fordi han hadde gitt sin støtte til boken Torat Hamelech.
– Israel er en nasjon bygd på lov, og ingen er over loven, sa Netanyahu ved innledningen til regjeringsmøtet søndag formiddag.
– Jeg ber hver innbygger om å respektere loven, la han til.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart