Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Våpen strømmer fritt inn til Hamas fra Sinai

Iranske våpen som i lengre tid er holdt skjult i Sinai, strømmer nå fritt inn til Hamas på Gaza-stripen.
– Det egyptiske regimet gjør ingenting for å hindre nye tunneler og har i praksis stanset sin kamp mot smugling fra Rafah til Gaza-stripen, skriver Ron Ben-Yishai, militærkorrespondent for Yedioth Aharonoth.
Også under regimet til president Hosni Mubarak var det perioder hvor Egypt gjorde liten seriøs innsats mot våpensmugling, men situasjonen blir nå ansett som mye mer alvorlig i Israel.
På grunn av den innenrikspolitiske utviklingen de siste syv månedene, har egyptiske sikkerhetsstyrker mistet mer eller mindre kontrollen på Sinai-halvøya.
– Omkring 300.000 beduiner, som tilhører fire eller fem store stammer, er nå Sinais virkelige herskere, skriver Ben-Yishai. Disse stammene gjør generelt god forretning på smugling, og spesielt til Gaza.
Våpenlagre som er holdt skjult i Sinai de siste årene, pluss nye forsyninger, er i løpet av de siste månedene smuglet uhindret inn til Gaza. Ben Yishai skriver at terrorgruppene på Gaza-stripen har doblet sitt våpenlager. Israelske kilder anslår at antallet raketter på Gaza-stripen er omkring 10.000 av ulike typer, et tilsvarende antall som Hizbollah hadde under Den andre Libanon-krigen i 2006. De aller fleste rakettene har kortere rekkevidde, og kan bære relativt små sprenglegemer, men terrorgruppene har også flere tusen Grad-raketter, og noen Fajr-raketter som kan nå de sørlige delene av Tel Aviv.
I løpet av første halvår har smuglere overført tre ganger mer høykvalitets eksplosiver enn det som ble smuglet inn i hele 2010. Eksplosivene gjør terrorgruppene på Gaza-stripen i stand til å produsere mye mer ødeleggende bomber enn før. Hamas har også fått tilgang på mye større antall bakke-til-luft raketter enn tidligere.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart