Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Leger og finansdepartementet til enighet i forhandlinger

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Hele 158 dager med arbeidskonflikt mellom Israels legeforening (IMA) og finansdepartementet går nå mot slutten. 46 intense timer med forhandlinger mellom partene førte fram til en prinsipiell enighet onsdag morgen. Sekretariatet i IMA har imidlertid ennå ikke godkjent avtalen, på grunn av en del saker som dukket opp i de siste timene. Dette kan utsette avtalen noe. IMA-formann Leonid Eidelman skal også være under et intenst press fra leger som motsetter seg avtalen, opplyser Jerusalem Post.
Finansdepartementet har gått med på å øke utgiftene med mellom 46-49 prosent over ti år. Det er en solid oppgang i fra 39-43 prosent over ni år, som partene tidligere ble enige om. IMAs medlemmer avviste imidlertid den avtalen.
Økningen utgjør ikke kun en direkte lønnsøkning, men også insentiver på toppen av den lønnen legene allerede har. Mesteparten av økningen vil gis til leger som arbeider på sykehus i utkantområdene og leger som arbeider krevde ekstraskift. Dette er tiltak som forventes å styrke de offentlige sykehusene i distriktene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart