Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Libanon: – Israels maritime grenser truer fred

Den libanesiske regjeringen har advart FN om at Israels foreslåtte maritime grenser mot landet truer sikkerheten og freden. I et brev Libanons utenriksminister Adnan Mansor sendte til FNs generalsekretær Ban Ki-moon heter det at Libanon eier de nordligste delene av områdene som Israel fastslår er sine.
– Israel gjør krav på ytterpunkter av Libanons eksklusive økonomiske sone, en sone som gir landet rett til å utnytte sine maritime ressurser. Dette er et klart brudd på Libanons rettigheter […] over et område på rundt 860 kvadratkilometer og setter internasjonal fred og sikkerhet i fare, påstår Mansor.
Israel har den siste tiden gjort store olje- og gassfunn, delvis i områder Libanon hevder sin rett over. Funnene vil gjøre den jødiske nasjonalstaten selvforsynt på gass og gi store eksportmuligheter. Jerusalem mener ingen av funnene går over på libanesisk side av havområdene, det vil si lenger nord enn Libanons sørlige landegrense ved Middelhavet.
Siden Libanon og Israel ikke har diplomatiske forbindelser har landene aldri forhandlet fram noen bindende avtale om maritime grenser mellom de to naboene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart