Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF reagerer kraftig på forslag til kutt

En sentral kilde i det israelske forsvaret mener landets selvforsvarsevne kan bli svekket, dersom regjeringen følger anbefalingene til kutt fra Trajtenberg-komitéen. Den regjeringsoppnevnte komitéen har foreslått et budsjettkutt på 3,9 milliarder kroner i 2012.
Trajtenberg og kollegaene fikk i oppdrag å se hvordan levekårene til de fattige og middelklassen i Israel kan forbedres etter store sosiale protestaksjoner i sommer. Et av de mest kontroversielle forslagene deres er å kutte i forsvarsbudsjettet, for å finansiere gratis skole for alle og senke levekostnadene, skriver Israel Hayom.
– Vi blir nødt til å avslutte hele prosjekter og ta konsekvensen av det. […] Vi burde aldri skjære ned på våre kamptreningsprogrammer, men blir kuttet godkjent er dette en konsekvens. Vi vil ikke ha nok penger til å kjøpe nye våpensystemer. Dersom budsjettet godkjennes vil ikke IDF være det samme om fem år. Forsvaret vil ikke i fornuftig grad kunne stå opp mot de truslene vi møter. Innen få år vil IDF bli en rusten hær, og ingen vil kunne si at vi ikke advarte dem, sier forsvarskilden til avisen. Finansdepartementet avviser påstandene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart