Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Vi kan oppnå fred innen et år – dersom Abbas vil

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Vi kan få til en avtale innen et år, dersom vi har en palestinsk partner som er villig til å inngå kompromisser og oppnå fred. Den virkelige testen blir om [PA-president Mahmoud] Abbas setter seg ned ved forhandlingsbordet med oss, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu onsdag.
I et nyttårsintervju med Israel Hayom forklarer Netanyahu at han selv er villig til å forhandle om en løsning med palestinerne, uten forhåndskrav.
Likud-lederen la til at Kvartettens forhandlingsforslag absolutt er noe å arbeide ut i fra, men at han tviler på Abbas sin vilje til å forhandle.
– Abbas må bestemme seg for om han vil lede sitt folk til fred eller ikke. Han skuffet meg med sin tale til FN. Det var et steg tilbake, sier statsministeren.
Netanyahu mener han oppnådde suksess i New York forrige uke, da han var med på FNs generalforsamling for å forsøke og forhindre en palestinsk statsdannelse.
– Turen var en suksess og det palestinske initiativet ble forhindret. Jeg uttrykte Israels sannhet fra FN-podiet og tok med meg tilbake noen viktige politiske og diplomatiske seiere. Min største seier var politisk: Det ble aldri erklært noen palestinsk stat i september, sa han til avisen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart