1 av 5 under grensen

Én av fem israelere, og én av fire israelske barn, levde under fattigdomsgrensen i 2000. Tallet på dem som lever under fattigdomsgrensen økte med 10,2 prosent, fra 1,13 millioner til 1,25 millioner. Fra 1998 til 1999 var det et liknende sprang på 9,7 prosent. Sosialdepartementet nekter imidlertid å bekrefte disse tallene, som er offentliggjort i den israelske avisen Ma’ariv.
– Økende arbeidsledighet har gjort situasjonen ytterligere forverret, sier Barbara Swirski som er leder for et informasjonskontor for sosial rettferd i Jerusalem. Ledigheten er rekordhøy, med over 9 prosent av arbeidsstyrken ute av jobb i tredje kvartal. Barna, pensjonistene, imigrantene, araberne og de ultraortodokse rammes hardest. Samtidig er det også betydelig ledighet blant høyt utdannede akademikere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart