Vil ikke overta israelske eiendommer på Gaza-stripen

– Det faller ikke inn under vårt mandat å kjøpe eller overta ansvaret for eiendommene på Gaza-stripen, sier en tjenestemann som sitter sentralt i Verdensbanken i følge Jerusalem Post. Ha’aretz rapporterer at en omfattende rolle for Verdensbanken på Gaza-stripen er avhengig av en palestinsk godkjennelse av den israelske tilbaketrekningsplanen.
Israel har truet med å ødelegge bygningene på Gaza-stripen dersom disse ikke overtas av en tredje part som kan godkjennes av USA og Israel. Israels anliggende er først og fremst å hindre at terrorister overtar hjemmene, gårdene og fabrikkene til de jødiske bosetterne som i dag bor på Gaza-stripen, skriver Jerusalem Post. Det er også et ønske fra statsminister Ariel Sharon at internasjonale kapitalkrefter er motivert til å investere penger på Gaza-stripen etter en tilbaketrekning.
Verdensbanken sier at deres rolle vil bli å hjelpe palestinerne, og å finansiere nye prosjekter på Gaza-stripen. (23.04)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart