Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Karmel-brannen koster milliarder

Nå som brannen på Karmel-fjellet dør ut, kan man begynne å regne på hvor mye dette har kostet og kommer til å koste for Israel. De totale omkostningene for skader, tap av liv og eiendom forårsaket av brannen vil ifølge regjeringens egne beregninger koste 3,3 milliarder kroner. Dette er omkostninger som staten og de private forsikringsselskapene må ut med, melder Ha’aretz. Regjeringen har varslet at de vil kompensere dem som ikke har forsikring, eller som kun har delvis forsikret eiendommen sin. Finansdepartementet er imidlertid imot en slik kompensasjon, fordi de frykter at israelere ved det kan bli oppmuntret til å ikke tegne forsikring i framtiden. I kostnadsberegningen har ikke regjeringen tatt med innkjøp av nye brannslukningsfly eller opprettelse av en nasjonal brannmyndighet. Disse planene alene vil bety ytterligere 3,6 milliarder kroner i kostnader. Gjenoppbygging av skogområdene som er tapt vil koste Israel rundt 330 millioner kroner. Eiendomsmarkedet i området flammene har rammet vil også falle kraftig. Karmel-skogen er regnet for å være et av de vakreste stedene i Israel, og blir kalt "lille Sveits" på grunn av likhetene i landskapet. Boligeiere i dette området må nå belage seg på store tap dersom de må selge. – Nedgangen kan bli så høy som 20-40 prosent av boligverdien som opprinnelig hadde svært gode utsikter, forklarer en takstmann.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart