Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Et tog på Binyamina jernbanestasjon i Israel. (Foto: Rahel Jaskow, flickr.com)
Et tog på Binyamina jernbanestasjon i Israel. (Foto: Rahel Jaskow, flickr.com)

Jernbane til Eilat vedtatt

Den israelske regjeringen har vedtatt å bygge jernbane fra Tel Aviv til Eilat ved Rødehavet. Reisetiden vil bli kun to timer.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

– Jernbanelinjen mellom Tel Aviv og Eilat vil endre landets karakter. I 63 år har det vært snakk om å knytte utkanten til de sentrale områder, men ingenting er blitt gjort, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Godstrafikken på den 350 kilometer lange jernbanelinjen kommer alt å dømme til å bli minst like viktig som persontrafikken. I beste fall kan det bli et viktig knutepunkt for varetransport mellom Europa og Asia, som et alternativ til Suez-kanalen.

– Dette blir som å tegne en forsikring, sier Netanyahu.

Selv om utbyggingen er vedtatt, er ikke finansieringen på plass. Direktør Harel Locker ved statsministerens kontor skal undersøke muligheten for å finansiere prosjektet i samarbeid med stater som kan ha strategisk interesse, med den private sektoren eller fra statsbudsjettet.

Det er ventet at jernbanelinjen kan åpne fem år etter byggestart. Prislappen kan bli på minst 12-13 milliarder kroner, skriver nettstedet Israel21c.org.

MIFF skrev om planer for jernbane til Eilat allerede i mai 2004. Den gang viste analyser at dette prosjektet er samfunnsøkonomisk. I 2004 var Netanyahu finansminister, og han håpet at linjen kunne være klar til 2008. Ting viser seg ofte å ta lengre tid enn det man tror.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart