Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Generalstreik på ubestemt tid

Den israelske arbeidstakerorganisasjonen Histadrut innledet generalstreik onsdag morgen. Arbeiderne krever bedre vilkår og betingelser for midlertidig ansatte.

Jerusalem Post har publisert en fullstendig liste over sektorene som er rammet av streiken. Ansatte i departementer og kommuner er i streik. Det samme er flyplass- og havnearbeidere. En rekke museum, kulturinstitusjoner, banker, postkontor og store organisasjoner er rammet. Sykehus, energi- og vannselskap opererer med minimumsbemanning, som de normalt gjør på sabbaten.

Busstransport går som normalt. I morgentimene var det uavklart om skoler kom til å bli rammet.

Histadrut-leder Ofer Eini sier generalstreiken kan avblåses dersom statsminister Benjamin Netanyahu griper inn. Tidlig onsdag morgen la finansdepartementet fram en tiltakspakke på over 300 millioner kroner for å forbedre situasjonen for midlertidig ansatte (kontraktsarbeidere), men dette var ikke nok til å forhindre streik.

– Histadrut har kjørt seg fast i en stilling som sannsynligvis fører Israel ut i en unødvendig streik som vil koste økonomien milliarder av kroner, sier finansdepartementet i en uttalelse.

Histadrut krever at rengjøringsarbeidere får faste ansettelser, og at fast ansettelse blir gitt til midlertidig ansatte som gjør de samme arbeidsoppgaver som andre personer i fast ansettelse.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart