Generalstreik på ubestemt tid

Den israelske arbeidstakerorganisasjonen Histadrut innledet generalstreik onsdag morgen. Arbeiderne krever bedre vilkår og betingelser for midlertidig ansatte.

Jerusalem Post har publisert en fullstendig liste over sektorene som er rammet av streiken. Ansatte i departementer og kommuner er i streik. Det samme er flyplass- og havnearbeidere. En rekke museum, kulturinstitusjoner, banker, postkontor og store organisasjoner er rammet. Sykehus, energi- og vannselskap opererer med minimumsbemanning, som de normalt gjør på sabbaten.

Busstransport går som normalt. I morgentimene var det uavklart om skoler kom til å bli rammet.

Histadrut-leder Ofer Eini sier generalstreiken kan avblåses dersom statsminister Benjamin Netanyahu griper inn. Tidlig onsdag morgen la finansdepartementet fram en tiltakspakke på over 300 millioner kroner for å forbedre situasjonen for midlertidig ansatte (kontraktsarbeidere), men dette var ikke nok til å forhindre streik.

– Histadrut har kjørt seg fast i en stilling som sannsynligvis fører Israel ut i en unødvendig streik som vil koste økonomien milliarder av kroner, sier finansdepartementet i en uttalelse.

Histadrut krever at rengjøringsarbeidere får faste ansettelser, og at fast ansettelse blir gitt til midlertidig ansatte som gjør de samme arbeidsoppgaver som andre personer i fast ansettelse.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart