Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Lyst til å investere? Sats på Israel!

Det kan lønne seg å investere i Israel. (Illustrasjonsfoto: Brian Negin, flickr.com)
Det kan lønne seg å investere i Israel. (Illustrasjonsfoto: Brian Negin, flickr.com)
Israels finansmarked har vært den beste investeringen over de siste ti årene, viser en ny rapport fra Bloomberg. Avkastningen overgår børsene både i Hong Kong og Oslo.

Israels finansmarked representerer den sikreste muligheten for å tjene på investeringer i en gruppe på 24 land det siste tiåret. Det forteller en undersøkelse finansnettverket Bloomberg publiserte mandag. Resultatet er overraskende fordi Israel har stått opp i mot mange trusler i denne tidsperioden, forteller undersøkelsen. Statsminister Benjamin Netanyahu sier at det er en stor prestasjon for Israel.

 

Slo Hong Kong og Norge

Bloomberg Riskless Return Ranking analyserte de forskjellige finansmarkedene. Deres tall viser at Israels toppfirmaer kom tilbake til sine kunder med en fortjeneste på 7,6 prosent i løpet av de siste 10 årene. Dermed «slo» Israel det som er kjent som det sikreste finansindekset, nemlig Hong Kongs Hang Seng. Hang Seng hadde en 6,7 prosent fortjeneste i samme periode.

Norge hadde den høyeste fortjenesten i undersøkelsen, men også stor usikkerhet i markedet på grunn av den store innflytelsen oljehandelen har på den norske børsen. Norge kom derfor lavere ned på listen. Volatiliteten i det norske markedet var hele 35 prosent høyere enn i Israel.

Undersøkelsen fra Bloomberg diskuterer den konstante politiske spenningen og trusselen om militæraksjoner mot Israel. Israel har til tross for disse ekstra ufordringene, som de fleste andre land i undersøkelsen ikke har, klart å komme på topp i investeringer.

 

Israels kredittvurdering oppgradert

Standard & Poor gav Israel en oppgradering i kredittvurderingen sin for første gang på fire år i september, da de gav Israel en A+. Israel ligger nå på lik linje med Chile og Slovakia. Økonomisk vekst og den forventede produksjonen av naturgass som kommer til å ytterligere øke Israels økonomiske vekst og styrke lå bak oppgraderingen.

– Israel har banker med mye kapital og en økonomi som er godt balansert med mye høy-teknologisk utvikling. I tillegg har de en av de beste sentralbankene i verden. Dette er ikke en økonomi som ble bygget på billig innflytelse. Dette er en trygg forretningsmodell, konstaterer de Tusch-Lee fra Artemis i Bloombergs rapport.

 

Israel er et spennende sted å investere

Tidligere hedgefondinvestor Michael Steinhardt sier i rapporten at Israel er et spennende sted å investere:

– Landet er omringet av fiender, og er alltid på kanten av utryddelse, men det utvikler seg og blomstrer, påpeker han.

Studien siterer også Warren Buffet, som er en finansekspert i USA. Han skal ha sagt i 2012 at hvis man ser etter smarte folk er det bare å stoppe i Israel. «Du behøver ikke se andre steder.»

 

Israels økonomi bedret av større konkurranse

Statsminister Benjamin Netanyahu har også kommentert rapporten. Han mener resultat er en enorm prestasjon som blant annet kommer fordi Israels økonomi ble er åpnet mer for konkurranse og markedsøkonomi.

 

Relaterte lenker:

Norsk selskap tilbyr investeringspakke i åtte israelske selskaper

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart