Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Jewish Agency sender seks millioner kroner til Hellas

Jewish Agencys leder Natan Sharansky. (Foto: Jewish Agency)
Jewish Agencys leder Natan Sharansky. (Foto: Jewish Agency)
Jewish Agency sender nærmere seks millioner kroner i nødhjelp til de jødiske menighetene i Hellas. Menighetene trenger krisehjelp på grunn av den økonomiske krisen i landet.

Jewish Agencys formann, Natan Sharansky, samlet Jewish Agencys lederskap søndag for å godkjenne nødhjelpen til Hellas.

– Hjelpen vil gjøre det mulig for de jødiske samfunnsinstitusjonene å fortsette å operere, inkludert programmer som styrker samfunnets bånd til Israel og utvikling av unike aliyah-program for de medlemmene av menighetene som ønsker å immigrere til Israel, melder Jewish Agency ifølge The Times of Israel.

– Nødhjelpen kommer til å bli finansiert av Jewish Agency og våre partnere, Keren Hayesod-United Jewish Appeal (UIA) og The International Fellowship of Christians and Jews.

 

Jødiske samfunnsinstitusjoner i krise

Rundt fem tusen jøder bor i Hellas. Tre tusen fem hundre bor i Athen, mens ytterligere tusen bor i Tessaloniki. Det jødiske miljøet driver synagoger, en jødisk skole, et museum og et suppekjøkken.

– I henhold til lederne i de jødiske menighetene, er majoriteten av jødiske samfunnsinstitusjoner i landet i ferde med å stenge på grunn av den økonomiske krisen som har et grep om landet, forteller Jewish Agency.

På grunn av den økonomiske krisen har det jødiske samfunnet opplevd en dramatisk nedgang i gaver og andre inntekter. I tillegg kommer en rekke nye avgifter som er pålagt de jødiske institusjonene fra staten. Dermed står det jødiske miljøet nå midt i en økonomisk krise uten å se hvor de skulle finne pengene til å betale for de mange behovene menigheten har.

Det er ikke bare institusjonene som føler den økonomiske krisen. Mange medlemmer av det jødiske samfunnet er nå arbeidsledige og lever under fattigdomsgrensen. Rundt 70 eldre medlemmer av menighetene trenger økonomisk støtte for å betale basisbehov som mat og bolig.

 

De gav til oss – nå er det vår tur å gi til dem

Sharansky kommenterte den vanskelige situasjonen jødene i Hellas er i:

– Jødene i Hellas er kjent for sin enorme sjenerøsitet mot sine trengende brødre i Israel og rundt om i den jødiske verden. De har gitt rundt 20 millioner dollar (112 millioner kroner) til Keren Hayesod-UIA i løpet av det siste tiåret. Det er en enorm sum per innbygger som har hjulpet å støtte de som er ugunstig stilt i Israel og ellers. I dag trenger dette herlige samfunnet oss, og det ville være utenkelig for oss å ikke komme til deres støtte i nødens time, sier JA-lederen.

 

Oppfordrer også andre til å gi

Jewish Agency kommer til å sette i gang en innsamlingskampanje for det jødiske miljøet i Hellas. De kommer også til å sende hebraisklærer til de lokale skolene og sommerleire i Hellas de neste månedene for å hjelpe til med å holde hebraiskundervisningen i gang i de vanskelige tidene.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart