Jewish Agencys leder Natan Sharansky. (Foto: Jewish Agency)
Jewish Agencys leder Natan Sharansky. (Foto: Jewish Agency)

Jewish Agency sender seks millioner kroner til Hellas

Jewish Agency sender nærmere seks millioner kroner i nødhjelp til de jødiske menighetene i Hellas. Menighetene trenger krisehjelp på grunn av den økonomiske krisen i landet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Jewish Agencys formann, Natan Sharansky, samlet Jewish Agencys lederskap søndag for å godkjenne nødhjelpen til Hellas.

– Hjelpen vil gjøre det mulig for de jødiske samfunnsinstitusjonene å fortsette å operere, inkludert programmer som styrker samfunnets bånd til Israel og utvikling av unike aliyah-program for de medlemmene av menighetene som ønsker å immigrere til Israel, melder Jewish Agency ifølge The Times of Israel.

– Nødhjelpen kommer til å bli finansiert av Jewish Agency og våre partnere, Keren Hayesod-United Jewish Appeal (UIA) og The International Fellowship of Christians and Jews.

 

Jødiske samfunnsinstitusjoner i krise

Rundt fem tusen jøder bor i Hellas. Tre tusen fem hundre bor i Athen, mens ytterligere tusen bor i Tessaloniki. Det jødiske miljøet driver synagoger, en jødisk skole, et museum og et suppekjøkken.

– I henhold til lederne i de jødiske menighetene, er majoriteten av jødiske samfunnsinstitusjoner i landet i ferde med å stenge på grunn av den økonomiske krisen som har et grep om landet, forteller Jewish Agency.

På grunn av den økonomiske krisen har det jødiske samfunnet opplevd en dramatisk nedgang i gaver og andre inntekter. I tillegg kommer en rekke nye avgifter som er pålagt de jødiske institusjonene fra staten. Dermed står det jødiske miljøet nå midt i en økonomisk krise uten å se hvor de skulle finne pengene til å betale for de mange behovene menigheten har.

Det er ikke bare institusjonene som føler den økonomiske krisen. Mange medlemmer av det jødiske samfunnet er nå arbeidsledige og lever under fattigdomsgrensen. Rundt 70 eldre medlemmer av menighetene trenger økonomisk støtte for å betale basisbehov som mat og bolig.

 

De gav til oss – nå er det vår tur å gi til dem

Sharansky kommenterte den vanskelige situasjonen jødene i Hellas er i:

– Jødene i Hellas er kjent for sin enorme sjenerøsitet mot sine trengende brødre i Israel og rundt om i den jødiske verden. De har gitt rundt 20 millioner dollar (112 millioner kroner) til Keren Hayesod-UIA i løpet av det siste tiåret. Det er en enorm sum per innbygger som har hjulpet å støtte de som er ugunstig stilt i Israel og ellers. I dag trenger dette herlige samfunnet oss, og det ville være utenkelig for oss å ikke komme til deres støtte i nødens time, sier JA-lederen.

 

Oppfordrer også andre til å gi

Jewish Agency kommer til å sette i gang en innsamlingskampanje for det jødiske miljøet i Hellas. De kommer også til å sende hebraisklærer til de lokale skolene og sommerleire i Hellas de neste månedene for å hjelpe til med å holde hebraiskundervisningen i gang i de vanskelige tidene.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart