Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Israels laveste arbeidsledighet på 32 år

Israelske veiarbeidere. (Illustrasjonsfoto: David King, flickr.com)
Israelske veiarbeidere. (Illustrasjonsfoto: David King, flickr.com)
Til tross for de globale økonomiske problemene, var kun 5,6 prosent av arbeidsstyrken i Israel arbeidsledige i 2011. I 1978 var forrige historiske bunn-nivå i arbeidsledigheten på kun 4,3 prosent.

Arbeidsløsheten i Israel gikk ned fra 6,5 prosent i 2010 til 5,6 prosent i fjor. Statistikkbyrået forteller at 180.000 personer oppfylte kriteriene for å bli regnet som arbeidsledige i 2011. Dette inkluderer folk som aktivt søker nytt arbeid. Antall arbeidsledige gikk ned med 14 prosent fra 2010, forteller Ha’aretz.

 

Lettere å finne ny jobb

Det er fortsatt mange flere kvinner enn menn som er arbeidsledige, men begge grupper hadde større suksess med å finne jobb i fjor enn året før. Tallene viser også at det er lettere å finne ny jobb. Antall arbeidsledige som har lett etter ny jobb i mer enn et år gikk ned fra 22,4 prosent til 5,6 prosent.

 

Kommer ikke til å vare

Økonomer tror ikke den lave arbeidsledigheten kommer til å bli varig. Den globale handelen går saktere, og det har også påvirkning på israelsk eksport. Rafi Gozlan, sjefsøkonomist ved IBI, sier i sin siste ukentlige rapport at det er flere indikatorer på at arbeidsledigheten kommer til å øke. Antall ansatte i det private næringslivet forble det samme i det fjerde kvartalet som det hadde vært i det tredje kvartalet i 2011. Gozlan påpekte også at den største grunnen til at antallet arbeidsledige har holdt seg nede er på grunn av økt sysselsetting i offentlig sektor.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart