Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Regjeringen vil privatisere jernbaneselskapet

Bildet er fra en protestaksjon mot privatiseringen av det israelske jernbaneselskapet. De to demonstrantene har på seg ironiske masker, som representerer Tel Avivs ordfører Ron Huldai (f.v.) og transportminister Yisrael Katz. (Foto: Green House, flickr.com)
Bildet er fra en protestaksjon mot privatiseringen av det israelske jernbaneselskapet. De to demonstrantene har på seg ironiske masker, som representerer Tel Avivs ordfører Ron Huldai (f.v.) og transportminister Yisrael Katz. (Foto: Green House, flickr.com)
Regjeringen vil dele Israel Railways inn i tre private selskaper. Histadrut protesterer mot planene.

I Norge har et komiteforslag til Nasjonal transportplan skapt debatt den siste uken. For å skape et mer miljøvennlig Norge, blir det foreslått å bruke mer penger på kollektivtrafikk og jernbane i framtiden. Deler av høyresiden i landet har tatt til orde for å privatisere særlig Jernbaneverket, men også NSB, slik at de kan ta opp lån og legge langsiktige planer. Det er tilsvarende planer som nå foreligger i Israel.

Mandag avslørte transportminister Yisrael Katz at han fortsatt ønsker å gå videre med planene om å privatisere det israelske jernbaneselskapet Israel Railways, på tross av sterke protester fra de ansatte.

– Israel Railways vil bli delt inn i tre datterselskaper, som vil bli en del av privat sektor, forklarte Katz på en pressekonferanse. Han truer nå med å slå hele selskapet konkurs og starte det opp igjen, dersom ikke arbeiderne avslutter sin streik. Det vil bety at samtlige av dem står uten jobb.

Et forslag fra regjeringen om å øke de ansattes lønn med 25 prosent, samt løfter om å gjøre sitt ytterste for at ingen skal miste jobben, er avvist.

Statminister Benjamin Netanyahu skal være tilhenger av planene til transportministeren. Om tre uker skal saken opp til votering i regjeringen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart