Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Bildet er fra en protestaksjon mot privatiseringen av det israelske jernbaneselskapet. De to demonstrantene har på seg ironiske masker, som representerer Tel Avivs ordfører Ron Huldai (f.v.) og transportminister Yisrael Katz. (Foto: Green House, flickr.com)
Bildet er fra en protestaksjon mot privatiseringen av det israelske jernbaneselskapet. De to demonstrantene har på seg ironiske masker, som representerer Tel Avivs ordfører Ron Huldai (f.v.) og transportminister Yisrael Katz. (Foto: Green House, flickr.com)

Regjeringen vil privatisere jernbaneselskapet

Regjeringen vil dele Israel Railways inn i tre private selskaper. Histadrut protesterer mot planene.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

I Norge har et komiteforslag til Nasjonal transportplan skapt debatt den siste uken. For å skape et mer miljøvennlig Norge, blir det foreslått å bruke mer penger på kollektivtrafikk og jernbane i framtiden. Deler av høyresiden i landet har tatt til orde for å privatisere særlig Jernbaneverket, men også NSB, slik at de kan ta opp lån og legge langsiktige planer. Det er tilsvarende planer som nå foreligger i Israel.

Mandag avslørte transportminister Yisrael Katz at han fortsatt ønsker å gå videre med planene om å privatisere det israelske jernbaneselskapet Israel Railways, på tross av sterke protester fra de ansatte.

– Israel Railways vil bli delt inn i tre datterselskaper, som vil bli en del av privat sektor, forklarte Katz på en pressekonferanse. Han truer nå med å slå hele selskapet konkurs og starte det opp igjen, dersom ikke arbeiderne avslutter sin streik. Det vil bety at samtlige av dem står uten jobb.

Et forslag fra regjeringen om å øke de ansattes lønn med 25 prosent, samt løfter om å gjøre sitt ytterste for at ingen skal miste jobben, er avvist.

Statminister Benjamin Netanyahu skal være tilhenger av planene til transportministeren. Om tre uker skal saken opp til votering i regjeringen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart