Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Lavere skatter i Israel

Skattenivået i Israel har sunket betraktelig mye de siste årene, med en regjering under ledelse av det liberaløkonomiske Likud-partiet. (Foto: Alan Cleaver, flickr.com)
Skattenivået i Israel har sunket betraktelig mye de siste årene, med en regjering under ledelse av det liberaløkonomiske Likud-partiet. (Foto: Alan Cleaver, flickr.com)
Skattene i Israel er langt lavere enn de tidligere har vært, skriver Jerusalem Post. Se skattenivået i Israel for 2012.

– Mange mennesker blir ofte overrasket over å se at det ikke er så dyrt å bo i Israel skattemessig som det tidligere har vært, skriver Jerusalem Post. I en artikkel har de presentert skattenivået i landet for 2012. Vi skal gå gjennom noe av det her.

Personbeskatningen er ganske lik som i Norge for dem med inntekter over et visst nivå. Men siden landet ikke har bunnfradrag, så må alle betale skatt uansett hvor lite de har tjent i løpet av et kalenderår.

Her er personbeskatningsnivået for 2012, på månedsbasis:

Opptil 7748 kroner – 10 prosent skatt
Opptil  13112 kroner – 14 prosent skatt
Opptil  21500 kroner – 21 prosent skatt
Opptil  32432 kroner – 30 prosent skatt
Opptil  62326 kroner – 33 prosent skatt
Over 62327 kroner – 48 prosent skatt

I tillegg har de et eget skattenivå på kapitalinntekt, for eksempel på renter.

Opptil 32452 kroner – 30 prosent skatt
Opptil  62326 kroner – 33 prosent skatt
Over 62327 kroner – 45 prosent skatt

 

Gode skattefradrag på gaver til frivillige organisasjoner
Foreldre med barn får ekstra skattefradrag per barn, inntil de fyller 18 år. Men israelere må også betale helse- og sosialforsikring i tillegg til vanlig skatt, dersom du ikke betaler toppskatt. For den jevne israeler kan denne summen bli så høy som 12 prosent av inntekten.

I likhet med Norge har også Israel skattefradrag på gaver til frivillige organisasjoner. Men i Norge er skattefradraget noe lavere og gjelder kun for gaver opptil 12.000 kroner. I Israel, derimot får du 35 prosent skattefradrag for alle enkeltgaver mellom 625 kroner og 6,48 millioner kroner. Velger en å gi gaver til pro-israelske organisasjoner i USA, får man også skattefradrag på 25 prosent.

 

Kvinner tjener mindre
I en annen artikkel forteller Jerusalem Post at kvinner utgjør et lite flertall av israelere som tar høyere utdanning. Men kvinner henger etter i lønn. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at kvinnene kun tjener 66 prosent av det menn tjener. Kvinner faller derfor raskere under fattigdomsgrensen. Hver fjerde kvinne mellom 18-64 år tjener under den nasjonale fattigdomsgrensen.

Det har likevel skjedd en utjevning på dette området de siste årene. I 2002 tjente kvinnene kun 60 prosent av det menn tjener, mens tallet på 1990-tallet var så lavt som 56 prosent.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart